Mi kell hozzá?
- 500 ml víz
- 3 db fekete tea filter
- 2 db egész fahéj
- csillagánizs
- 1 egész szerecsendió
- 2 szem kardamom
- 3 db egész szegfűszeg
- 1 szem egész feketebors
- 1 ek. gyömbér, durvára vágva
- 1-2 ek. Cukor vagy édesítő
- 500 ml tej vagy növényi tej
Hogyan kell elkészíteni?
1.Egy edényben forraljunk vizet, tegyük bele a teafiltert és a fűszereket, majd forraljuk fel újra fedő alatt. Ha felforrt, vegyük lejjebb a hőfokot és főzzük további 5 percig.
2.Vegyük le a fedőt és adjuk hozzá a tejet, a cukrot/édesítőt és főzzük addig, amíg a tej el nem kezd gyöngyözni. Ha ez megtörtént vegyük le a főzőlapról.
3.Fogjunk egy fém, sűrű szövésű szűrőt és öntsük át rajta a latte-t, akár többször is, ha szükséges.
4.Díszítsük egész csillagánizzsal vagy fahéjjal.