Hozzávalók:
1 csésze fagyasztott szeder
1/3 csésze cukor
3 citrom
1 kis szál rozmaring
6-8 csésze jég
szénsavas víz
Hogyan kell elkészíteni?
1. Helyezzen 4 poharat a fagyasztóba.
2. Tegye a fagyasztott szedreket, boróka bogyókat és cukrot egy kis edénybe egy kis vízzel és lassú tűzön főzze. Habverővel keverje össze a gyümölcsöket, 15 percig főzze tovább.
3. Hűtse le, majd turmixolja krémesre.
4. A citromlevet turmixoljaössze a rozmaringgal, majd tegye félre.
5. A jeget zúzza tetszőleges finomságúra. Vegye ki a poharakat a fagyasztóból, töltse bele a zúzott jeget, majd citromos-rozmaringos keveréket.
6. Öntse fel ásványvízzel, majd a tetejére tegyen még jeget. Végül öntse hozzá a gyümölcsös keverékből.
7. Friss szederrel tálaljuk.