Hozzávalók: 1 csomag zöldspárga, 1 csomag fehér spárga, 10 dkg füstölt sonka, 2 lap teljes kiőrlésű réteslap, 1 evőkanál vaj.
Szószhoz: 2 pohár natúr joghurt, 1 csokor metélőhagyma, 2 teáskanál magos mustár, fél citrom leve, 2 diónyi friss torma, só, darált bors, 4 db tojás.
A spárgák fás végeit vágjuk le, majd burgonyatisztítóval hámozzuk meg, utána hideg vízben mossuk meg alaposan. Tegyünk fel egy nagy fazékban vizet forrni, sózzuk meg és tegyük a forrásban lévő vízbe először a fehér spárgákat. Főzzük körülbelül 3 percig majd, majd szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. A zöld spárgákat is hasonlóan, körülbelül két percig főzzük. a kihűlt spárgákat szedjük át egy csepegtető edénybe, és várjuk meg míg jól lecsepeg.
Fogjunk össze a kezünkkel pár darab zöld és fehér spárgát, majd göngyöljük be két-két vékonyra felszeletelt sonkával. A sonkás spárgaköteget szintén tekerjük be fél lap réteslappal, majd helyezzük sütőlemezre. Kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, és tegyük forró sütőbe. 150-160 fokon süssük körülbelül 10-15 percen keresztül.
A szószhoz tegyünk egy lap kéztörlőpapírt egy szűrőbe, öntsük bele a joghurtot, és várjunk vele fél órát, míg a felesleges savó elcsepeg. A szűrőben maradt sűrű krémes joghurtot kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá a felkarikázott metélőhagymát, reszeljük bele a friss tormát. Ízesítsük mustárral, citromlével, sóval és daráljunk rá borsot, majd keverjük jól össze.
Az elkészült spárgákat tálaljuk nagy tányér közepére, kanalazzunk a metélőhagymás szószból a tetejére. reszeljünk rá egy-egy keményre főtt tojást, majd az egészet összevágott metélőhagymával szórjuk meg.
Egy adag étel energiaértéke: 160 Kcal
Nézze meg hogyan készül az étel a LifeMagazin műsorán!