diétalifenetworkfogyásLife Magazin

Fogyi verseny: Barbi, a kitartó

[origo] | 2010. 06. 02., 16:12

Pajzsmirigy rendellenesség miatt hízott meg a néhány éve 52 kilogrammos Huli Barbara, a Life Magazin és a Diéta&Fitness közös fogyókúra-akciójának egyik szerencsés nyertese. Barbi a fat free módszerrel száll szembe a kilókkal.

"Mintha egy idegen testbe lennék zárva" -mondta a 24 éves lány, aki 88 kilogrammos testsúlyával és 168 centiméteres magasságával vállalta, hogy végigcsináljon egy hat hetes kemény fogyókúrát.

 

A fat free program szigorú étrendet és pulzuskontrollált mozgást jelent. Mint minden komoly életmód program, ez is állapotfelméréssel kezdődik. A szokásos méreteken kívül (mell, derék, csípő, magasság, súly) megmérték Barbi testzsír-százalékát és csuklókerületét, amiből a csontozat vastagságára következtetnek.

 

Barbinak tényleges energiaszükségletének megfelelő étrendet kell betartania, nem csökkentették a kalória bevitelt. A diéta célja, hogy felgyorsuljon a lány anyagcsere, kikapcsolódjon a raktározás. A meglévő zsírokat a mozgás segítségével fogja ledolgozni.

 

A pulzuskontrollált mozgás kifejezés arra utal, hogy az edzés alatt Barbi pulzusának olyan sávban kell mozognia, mikor legjobban ég a zsír. Hiszen a szervezet háromféle forrásból juthat energiához. Extrém esetben, például éhezéskor fehérjéből, a mindennapokban szénhidrátból, illetve zsírokból. A Fat free program során a zsírokból nyeri az energiát a fogyni vágyó, ezért ennél a módszernél a legfontosabb mérőszám testzsír százalék. Egy egészséges nőnek ez a százalék 20 körül mozog, de Barbi esetében az állapotfelméréskor 40%-ot mértek.

 

Barbi négy éve állandóan küzd a kilókkal. Öt éve az eljegyzése idején 52 kilogramm volt, aztán egyik pillanatról a másikra hízásnak indult. Amikor a mérleg először 100 kiló fölötti értéket mutatott, érezte, hogy változtatnia kell. Bár férje azt mondja, ha egyetlen dekát sem fogyna, akkor is mindig szeretné, a lány mégis képtelen elfogadni a külsejét. A lány hitvallása, hogy a fogyás az agyban kezdődik. Sok sikert Barbi!

 

Nézd meg a teljes riportot, milyen nehézségekkel küzd Barbi a program során!

[origo]

A BLOGRÓL

Ez a blog a LIFE magazin online megjelenése. Itt gyűjtjük össze riportjainkat, azok részletesebb háttéranyagait, kapcsolódó cikkeinket és persze azokat a benyomásokat, melyek műsorvezetőinket, szerkesztőinket érik a forgatások alatt.

MŰSORVEZETŐI

MŰSORVEZETŐINK

Sőreghy ZitaCsák Tamás

A LIFE MAGAZIN BEMUTATKOZIK

Legújabb hozzászólás

Legolvasottabb cikkek

Erika0000 // 2011 // okt // 02

Az én apukámnak izületi gyulladása volt,ujjak,váll,könyök,forgó,térd,boka,már alig tudott mozogni.Elmentünk magán orvoshoz és felirt olyan fájdalomcsillapitó gyulladáscsökkentőt am...

Túladagolja az országot a vitaminguru (142)
Zsombi // 2010 // jan // 07

Ez a cikk odab*sz... ilyet hogy lehet irni?! Elmegz az ember esze... Én alig várom, hogy tél legyen és nagyokat havazzon é lapátolhassam! Csiki vagyok és ittt szokott is lenni hó :...

7 ok a hólapátolás ellen (20)
Szilvi75 // 2010 // feb // 23

Bocsánat, most látom csak, hogy hölgy írta a cikket. Még szomorúbb vagyok, már csak a cím miatt is. Egy kérdőjel a végén esetleg javított volna valamicskét, de ez a kijelentő mód.H...

Gyerekvállalás: 22 hónap türelem az apától (38)
ann16 // 2010 // máj // 11

Érdekes dolgok ezek...Az orvosom szerint a sárgatest hormon nem csinál kárt...ezért ajánlják a szoptatós anyukáknak is. Átmegy az anyatejbe valamennyi belőle , én ezért nem szedte...

A nőgyógyász rémtörténete a tamponhasználatról (53)
durcika // 2010 // okt // 12

Msn címem: ojuna@windowslive.com email címem:ojuna@freemail.hu

A világ legkövérebb emberének utolsó esélye (23)

[origo] LEGFRISSEBB

ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemAz LifeNetwork kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva.a
A LifeNetwork szerkesztősége környezetbarát, hőszivattyús irodaházban működik.