8 óra
Budapesten

Budapestnek számtalan arca van; egyszerre vibrál és töpreng, lélegzik és sóhajt, átkarol és eltaszít. De vajon mit mutat magából akkor, amikor két rendező szabad asszociációs filmet forgat róla egy okostelefonnal? Induljon el filmesekkel a városban!

A 8 óra Budapesten egy művészeti projekt, melyben arra voltunk kíváncsiak, hogyan működik a Samsung Galaxy Note 8 egy filmes környezetben. Szilágyi Fannit és Miki357-et kértük fel rá, készítsen vele egy-egy kisfilmet a saját ötleteik alapján, és minderre 8 órájuk volt. A két film képi rögzítéséhez és utómunkájához csak a készüléket, illetve Android alkalmazásokat használtak, külső eszközt csak a vágáshoz, illetve hang munkálatokhoz vehettek igénybe.

Miki357

Miki357 a magyar zenei közeg egyik legtöbbet foglalkoztatott képírója. Az elmúlt években olyan előadók videoklipjeit alkotta meg többek közt, mint Péterfy Bori, a Zagar, a Halott Pénz vagy az Irie Maffia. Mindezek mellett a reklámfilmek világában is jól csengő márkanév.

Amikor megkapta a felhívást, rögtön eszébe jutott egy régóta dédelgetett fashion film ötlete...

Szilágyi Fanni

Szilágyi Fanni budapesti operatőr és rendező. Eddig három kisjátékfilmje jelent meg, a Kamaszkor Vége című művéért pedig 2015-ben elnyerte a legjobb magyar rövidfilmet a Friss Húson.
Miután kezébe vette a telefont, az első dolga az volt, hogy megtaláljon egy teknőst...

Így készült

Nézze meg, miként forgatott filmet Szilágyi Fanni és Miki357 a Samsung okostelefonnal!