[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

197.hu

Keresés


hírek  |  visszaemlékezések  |  naplórészletek  |  képgalériák  |  a magyar csapat  |  a film  |  kiállítás

"Viszontlátásra 1957. január 15-én"

1956. október 4., csütörtök, 10:53

Csütörtökön újabb 12 főből álló magyar sportküldöttség kelt útra Melbourne-be. A már korábban Odesszába utazott 5 fő mellé csatlakozik a szakemberekből, versenybírákból és technikai személyzetből álló újabb csoport, akik csak az új évben térnek haza hosszú útjukról.


A küldöttség repülőgépen indult el Kijevbe, majd az ukrán fővárosból vonattal mennek tovább Odesszába, ahol hajóra szállnak, s úgy folytatják útjukat.

Odesszából október 8-án indul velük a különböző sportfelszereléseket is szállító hajó, és előreláthatólag 27 napos tengeri út után november 3-án érkeznek meg Melbourne-be. A 27 napos vízi út ezernyi látványt, felejthetetlen utazást ígér. Odessza - Fekete tenger - Isztambul - Boszporusz szoros - Márvány tenger - Égei tenger - Földközi tenger - Szuezi csatorna - Vörös tenger és az Indiai-óceán az útvonal, miközben áthaladnak az Egyenlítőn is.

A csütörtökön elutazott csoportban van többek között a nemzetközi szövetség által meghívott Kovács Zoltánné, női tornabíró és Kovács Károly, ökölvívó állami edző is. "Negyedszázados bírói működésem igen nagy elismerése, hogy az AIBA, mint ring és pontozóbírót meghívott erre a hatalmas érdeklődéssel várt versenyre" - nyilatkozta Kovács Károly. "Mint bíró működtem már Helsinkiben is, remélem Melbourne-ben is megelégedésre végzem el feladatomat."

A csoporttal utazott el Bősze József szakács és Kasza László, a margitszigeti Nagyszálló pincére is. Ők lesznek azok a magyar küldöttek, akik az olimpia miatt utaznak Ausztráliába, de sporteseményt nem igen láthatnak. Munkájuk csaknem minden idejüket lefoglalja majd, de mint mondották remélik, hogy sportolóink gondoskodnak vigasztalásukról - jó szerepléssel.

(MTI)HÍREK

Hazaérkezett a magyar olimpiai csapat

Disszidált a "csodafutók" edzője

Éremtáblázat és rekordok

Szovjet fociarannyal zárt az olimpia

Az olimpia magyar vonatkozású eseményei
SZAVAZÁS

1956 őszén százegynéhány sportoló nehéz döntés előtt állt.

Ön a helyükben

maradt volna harcolni a szabadságért?

utazott volna versenyezni a hazáért?

menekült volna a zűrzavarból?A szavazás állásaA FILM

Olimpiának indult...

Alkotók

Nyomozunk '56-os olimpikonok után
AJÁNLAT

SZABAD NET

Múlt-Kor: 1956

A legfontosabb 56-os filmek

[origo] olimpia: 1956

Games of the XVI Olympiad
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Zrt. © Minden jog fenntartva