[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

197.hu

Keresés


hírek  |  visszaemlékezések  |  naplórészletek  |  képgalériák  |  a magyar csapat  |  a film  |  kiállítás

Vívóink aranyra esélyesek

1956. november 20., kedd, 11:12

A francia AFP hírügynökség szerint az első helyekért - mint már annyiszor - ismét a francia, olasz és magyar sportolók indulnak szinte más országbeli vetélytárs nélkül.


Az AFP hírügynökség részletesen foglalkozik a november 23-án kezdődő olimpiai vívóversenyek esélyeivel. Ebben a küzdelemben nyolc ország indítja versenyzőit, mégpedig Franciaország, Olaszország, Magyarország, Belgium, Nagy-Britannia, Szovjetunió, Egyesült Államok és Ausztrália. A franciák azt remélik, hogy meg tudják őrizni csapatbajnokságukat. Az egyéni tőrversenyben az AFP a magyar Gyuriczát és Fülöpöt tartja a francia D'Oriola és az olasz E. Mangiaretti legveszélyesebb ellenfelének.

A női tőrversenyben a világbajnok Dömölky Lídia indul a legtöbb eséllyel a francia hírügynökség véleménye szerint, de a fiatal magyar bajnoknő ezúttal számos kiváló tőrözővel találja magát szemben.

A párbajtőr csapat és egyéni bajnokságban az olaszoknak adja a legtöbb esélyt. Csapatukban van ugyanis a világbajnok Anglesio és az olimpiai bajnok Mangiarotti is.

A kardversenyről szólva megállapítja az AFP, hogy a magyarok csapatban és egyéniben egyaránt nagy esélyesek, hiszen Gerevich Aladár, Kovács Pál és Kárpáti Rudolf a világ legkitűnőbb specialistái, és bár élénk ellenállásra találnak majd olasz és francia részről, valószínűleg maguk között döntik majd el az egyéni bajnokság sorsát.

Sok ország sportolói már az olimpia színhelyén edző-mérkőzéseket vívnak egymással. Legutóbb a francia és ausztrál vívók mérték össze erejüket s tőrben 27:3, párbajtőrben pedig 14:6 arányban győztek a franciák.

(MTI)HÍREK

Hazaérkezett a magyar olimpiai csapat

Disszidált a "csodafutók" edzője

Éremtáblázat és rekordok

Szovjet fociarannyal zárt az olimpia

Az olimpia magyar vonatkozású eseményei
SZAVAZÁS

1956 őszén százegynéhány sportoló nehéz döntés előtt állt.

Ön a helyükben

maradt volna harcolni a szabadságért?

utazott volna versenyezni a hazáért?

menekült volna a zűrzavarból?A szavazás állásaA FILM

Olimpiának indult...

Alkotók

Nyomozunk '56-os olimpikonok után
AJÁNLAT

SZABAD NET

Múlt-Kor: 1956

A legfontosabb 56-os filmek

[origo] olimpia: 1956

Games of the XVI Olympiad
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Zrt. © Minden jog fenntartva