[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Talmácsi GáborMika Kalliomotoros világbajnokságKTM

Olvasóink vegyesen értékelték Talmácsi katari győzelmét

2005.10.04., 12:09|Utolsó módosítás:2005. 10. 05., 14:29|

Alaposan felkorbácsolta a kedélyeket Talmácsi Gábor katari győzelme, mikor is az utolsó métereken előzte meg csapattársát, a finn Mika Kalliót. Talma magyarázkodik, Mika háborog, a KTM meg állítólag szakításra készül. Megkérdeztük olvasóinkat, hogy mit gondolnak az esetről.

Forrás: MTI

Linktár

Talmácsi Gábor-linkek

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

Talmácsi Gábor bravúros motorozással nyerte október elsején a Katari Nagydíjat, ám a dolog szépséghibája, hogy a győzelmet az utolsó métereken "orozta el" csapattársa, Mika Kallio elől, aki végig vezette a versenyt. Ezzel a finn csupán 2 ponttal vezet a vb-tabellán a svájci Thomas Lüthi előtt, míg egy esetleges Kallio-győzelem esetén ez 7 pont lenne. Mika valósággal dührohamot kapott a verseny után, sportszerűtlennek titulálta Gábort, aki szerinte akkor előzte meg, amikor ő már elvette a gázt - gondolván, hogy Talmácsi úgysem előzi meg.

Kallio a barátságuk végét emlegette, míg Gábor azzal magyarázta az esetet először, hogy még abban a tudatban motorozott, hogy van hátra egy kör. Gábor elmondása szerint valóban volt csapatutasítás a verseny előtt, de ez nem volt elég egyértelmű, hiszen csak azt mondták neki (és a harmadik KTM-esnek, Julian Simonnak), hogy segítse Kalliót Lüthivel szemben a minél jobb helyezésért. Mivel Lüthi csak a hatodik helyen motorozott az utolsó körben, Gábor úgy gondolta, hogy megelőzheti csapattársát, ha képes rá.

A KTM-nél egyébéként nem fogadták lelkesen Talma győzelmét, a csapatfőnök Harold Bartol nem nevezte "túl okos lépésnek" Gábor előzését, így könnyen lehet, hogy szakításra kerül sor. A Nemzeti Sport online információi szerint erre akár már a jövő héten is sor kerülhet, mikor is Talmácsi menedzsere, Stefano Favaro kiutazik Ausztráliába (a következő futam helyszínére), hogy tárgyalásokat folytasson a csapat vezetőségével. A dolgon csak tovább bonyolít, hogy Talmácsinak már aláírt szerződése van a KTM-mel a jövő évi szezonra, mikor is a 250-es géposztályban versenyezhet.

Talmácsi jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán 156 ponttal, 45 ponttal elmaradva csapattársától, így matematikailag még van esélye a győzelemre a hátralévő 3 futam során. A svájci Thomas Lüthinek 199 pontja van.

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Fényes szelek - a Deutsch-üzem elfeledett kabriói Németország egyik legnagyobb specialistájának nem voltak sem formatervező zsenijei, sem művészi alkotásnak is beillő autói. Szériamodelleket szabott át kabriókká, de ezt ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »