[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Talmácsi GáborMika KalliomotorsportMotoGPbukásmotoros világbajnokságFIMNemzetközi Motorsport Szövetség

MotoGP: idén már nem ér pontot a bukás

2006.01.25., 10:57|Utolsó módosítás:2006. 01. 25., 10:57|

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) megváltoztatta azt a szabályt, amely miatt a Talmácsi Gáborhoz hasonlóan 125 kcm-ben induló KTM-es Mika Kallio tavaly alighanem elvesztette világbajnoki címét.

Lüthi az ominózus bukása után a pálya széle felé igyekszik

JÁTSSZ ONLINE!

Az új előírás szerint az a versenyző, aki a futam félbeszakításának pillanatában már nincs versenyben, nem szerepelhet a végelszámolásban sem. Ugyanígy jár az is, aki a piros zászló felmutatását követő 5 percben nem ér vissza a boxba.

Eddig a bírák a leintést megelőző kör állását tekintették véglegesnek, ám egy tavalyi baleset rávilágított a szabály visszáságára: a 2005-ös Japán Nagydíjon hatalmas bukásával a futam félbeszakítását előidéző svájci Thomas Lüthi - balesete ellenére - második lett, s végül minimális előnnyel nyerte meg a vb-t a finn Mika Kallio előtt, míg Talmácsi Gábor harmadik lett az összetettben.

(MTI)

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Fényes szelek - a Deutsch-üzem elfeledett kabriói Németország egyik legnagyobb specialistájának nem voltak sem formatervező zsenijei, sem művészi alkotásnak is beillő autói. Szériamodelleket szabott át kabriókká, de ezt ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »