[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
motoriskolabukósisak

Motorsuli: mikor kell megválni a bukósisaktól?

2006.03.13., 13:53|Utolsó módosítás:2006. 04. 04., 8:40|

Motoros iskolánk eheti részében még mindig a bukósisak kérdéskörét járjuk körül, csak ezúttal nem a választásban, hanem abban segítünk, hogy egy esés után megállapítsuk: használhatjuk-e még a sisakot?

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

A bukósisakokra kis túlzással úgy tekinthetünk biztonságtechnikai szempontból, mint az autóknál a légzsákokra, ugyanis egy komolyabb baleset során elvégzik életmentő feladatukat, utána viszont ki lehet dobni őket. A sisakoknál az energiaelnyelést egy rugalmas réteg látja el a bélés és a héjszerkezet között.

Még több motorsulis videó

Egy kemény ütközés során ez a réteg a töredékére összenyomódik a becsapódás pontjánál, így hiába látszik úgy, hogy csak a sisak fényezésében esett kár, a felszerelés további viselése életveszélyes. Ilyen és ehhez hasonló tanácsokat ad eheti adásunkban Szabó Attila oktatónk, aki a hiteleség kedvéért elővesz egy pár általa leamortizált darabot.

[origo]

Címlapsztori»

Forrás: Origo Az egyetlen autó négymilliós állami támogatással - Nissan e-NV200 Evalia teszt Mivel hétüléses, jár hozzá a nagycsaládos kedvezmény, elektromos hajtása miatt pedig az ökoautó-támogatásra is jogosult. Persze az Evalia így sem olcsó mulatság, igaz, ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »