[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Valentino RossimotorsportNyitányMotoGPvilágbajnok

MotoGP: sok múlik a nyitányon

2006.03.23., 16:14|Utolsó módosítás:2006. 03. 23., 16:55|

Az elmúlt évek statisztikái szerint a leendő világbajnokot ott kell keresni az első MotoGP-futam dobogóján. A címvédő Valentino Rossi eddig hozta a papírformát.

www.brorganisation.hu

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

MotoGP jelenlegi legnagyobb alakjának, az olasz Valentino Rossinak az évadnyitó első futamot hat alkalommal sikerült megnyernie egymásután a királykategóriában. Ebből ötször, miután sikeresen vette az első akadályt, az év végén a világbajnoki címet is elhódította.

Ha visszatekintünk a Grand Prix sport 57 éves történetére, akkor megfigyelhetjük, hogy mennyire kulcsfontosságú az első futam kimenetele: az a pilóta, aki az adott év első versenyét megnyerte az elmúlt 57 év során, 31 esetben ezzel együtt megszerezte a világbajnoki címet is. Az első három helyezettnek amúgy is jó esélye van a vb-címre, ugyanis 41 alkalommal fordult elő az, hogy az a pilóta, aki az idénynyitón dobogóra állt, az év végén világbajnokká avanzsált.

Az elmúl 20 évben pedig 16 alkalommal az a versenyző nyerte meg a vb-t, aki az első forduló során dobogóra állhatott. Csupán két esetben történt meg az az elmúlt 20 esztendőben, hogy az a pilóta nyerte meg a bajnoki címet, aki a nyitófutamon nem tudott pontot szerezni. A két pilóta nem volt más, mint Mick Doohan (1998.) és Wayne Rainey (1992.).

Az idei szezon első fordulóját március 26-án, Jerezben tartják.

(motogphirek.hu)

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Fényes szelek - a Deutsch-üzem elfeledett kabriói Németország egyik legnagyobb specialistájának nem voltak sem formatervező zsenijei, sem művészi alkotásnak is beillő autói. Szériamodelleket szabott át kabriókká, de ezt ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »