[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
motorsportMotoGPcsapatmagyarTeam TothAprilia

Rajtra kész a magyar MotoGP-s csapat

2006.03.24., 8:37|Utolsó módosítás:2006. 03. 24., 8:37|

A gyorsaságimotoros-világbajnokság egyetlen magyar alakulata, az Apriliákkal versenyző Team Toth ebben a szezonban két kategóriában, a 125-ös és a 250-es géposztályban is érdekelt jelentős gyári támogatással. A csapat első versenye némileg kalandosan vette kezdetét és egy jogsitól is sikerült megszabadulni kiutazás közben.

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

A hosszú téli tesztek után ezen a hétvégén végre élesben is összemérik tudásukat a gyorsaságimotoros-világbajnokság résztvevői. Ez persze nem csupán a versenyzők gigászi harca, hanem a gumigyártók, motorgyárak versengése is. Az egyetlen magyar alakulat, a Team Toth két versenyzője, Tóth Imre és Roberto Locatelli hosszú előszezonon vannak túl, a pilóták összesen 12 napot tesztelt a téli időszakban először Valenciában, majd Jerezben. Ezt követően kétszer jártak a katalán pályán Barcelonában, majd a pont a mondat végére két héttel ezelőtt került itt Jerez de la Fronterában a hivatalos IRTA teszteken. Imi és Loca több, mint 700 kört tettek meg a tesztek során, mely az adott pályák hosszával megszorozva összesen 3132 kilométert tesz ki, ami egy Budapest-Jerez de la Frontera távolságnak felel meg.

Tóth Imi #45:

"Nagyon várom már ezt a versenyt. Ugyan nem volt sok időnk tesztelni a 2006-os Aprilia-blokkot, a tesztek során mégis rengeteget fejlődtünk. Most kicsit fáradt vagyok, mert a tegnapi utazásunk kicsit kalandos volt. A bécsi reptér előtt kétszáz méterrel beleszaladtunk két marcona osztrák rendőrbe, akik szerint túl gyorsan vezetett apu és elvették a jogosítványát, ráadásul büntetést is fizetnie kellett. Barcelonában a "rend kedvéért" törölték a jerezi járatunkat és Sevilla felé kellett tovább repülnünk, ami bő száz kilométerre van Jereztol, így szerény 15 óra alatt értünk célba."

Forrás: Team TothRoberto Locatelli #15:

"Szerencsére én simán megérkeztem. A mai nap elég pörgős volt. Hivatalos fotózás, sajtótájékoztatók, gépátvétel. Az ember azt se tudja, hogy merre rohanjon. Amúgy már várom, hogy ismét motorra ülhessek. A jerezi teszteredmények nagyon jók voltak és szeretem ezt a pályát. Van egy kanyar a pálya utolsó harmadában, ami igazából két kanyar, de egynek kell venni. Itt elég sok időt vesztettem az IRTA teszteken és most a mérnökeim ezt próbáltunk elemezni. Pénteken ez lesz az egyik fő feladat, hogy megpróbáljam az időveszteséget behozni."

A várható jerezi időjárás péntekre: borult, esős időt jósoltak, leginkább a délelőtti órákra. Délutánra várhatóan felszakadozik a felhőzet. A maximum hőmérséklet 15-18 fok körül várható.

Forrás: Team Toth

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Fényes szelek - a Deutsch-üzem elfeledett kabriói Németország egyik legnagyobb specialistájának nem voltak sem formatervező zsenijei, sem művészi alkotásnak is beillő autói. Szériamodelleket szabott át kabriókká, de ezt ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »