[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
motorsportmotorMotoGPversenymotorDucati Motor Holding

MotoGP: már tesztelik a Ducati 2007-es motorját

2006.05.04., 14:47|Utolsó módosítás:2006. 05. 04., 14:47|

Nem érheti panasz a Ducati versenyrészlegének fejlesztőit, ugyanis már pályára állították azt a 800 köbcentis versenymotort, amellyel 2007-ben állnak majd rajthoz a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában.

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

Az idei esztendőben immáron három futamon vagyunk túl a motoros világbajnokságban. A MotoGP kategóriában induló Ducati Marlboro Team remekül vágott neki az évnek. Míg az idén a csapathoz csatlakozó spanyol Sete Gibernau a tizedik, addig az olasz Loris Capirossi jelenleg az előkelő második helyen áll a világranglistán.

A Ducati nem csak a versenypályákon kapcsolt nagyobb sebességi fokozatba, hanem a tesztpályákon is, ahol keményen dolgozik a siker reményében: a hét elején a csapat tesztpilótája, Vittoriano Guareschi az olaszországi Mugelloban lépett pályára a Ducati új, 800 köbcentis Desmosedici GP7 prototípusával.

Vittoriano Guareschi azon a mugellói versenypályán rótta tesztköreit a keddi napon, mely ringen 2002 augusztusában első alkalommal próbálhatott ki egy lángvörös Ducati Desmosedicit

Filippo Preziosi, a Ducati Corse technikai igazgatója:
"Végre a munkánk során eljutottunk odáig, hogy a pályán is kipróbálhatjuk az új 800ccm-es motorunkat. A látottak alapján elégedettek lehetünk ezzel a debütálással. Megkezdtük a motor alapos elemről-elemre terjedő tesztelését, és ha minden jól alakul, tehát ha nem lépnek fel különleges problémák a következő két napban, akkor nekilátunk a motor első igazi beállítási munkálatainak."

Vittoriano Guareschi, a Ducati Corse hivatalos tesztpilótája:
"Én azt tudom csak mondani, hogy az első benyomásom alapján a GP7-est az első körökben tényleg nagyon izgalmas volt vezetni. A mi versenymotorjaink új megoldásainak tesztelése számomra már megszokott dolog, de a mostani teszt más volt mint a többi. Ez alkalommal egy merően más karakterisztikával felvértezett motor állt előttem, amit nagyszerű érzés volt vezetni."

"Csodálatos volt ismét Mugelloban pályára lépni, ahol azelőtt a Desmosedici GP3-asát először tesztelhettem. Ennek már bizony már négy éve. A nap során sikerült további előrelépéseket tennünk MotoGP-s projektünkben. Olyan érzés ennek a tervnek részese lenni, mint amikor egy családban a második gyerek megszületésére várnak, és amikor világra jön, a szülők már alig várják, hogy gyerek ajkai között kijöjjön az első értelmes szó. Nos én is ilyen pillanatokat éltem át a motor kapcsán, és az igazat megvallva nem csalódtam benne."

Forrás: motogphirek.hu

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Fényes szelek - a Deutsch-üzem elfeledett kabriói Németország egyik legnagyobb specialistájának nem voltak sem formatervező zsenijei, sem művészi alkotásnak is beillő autói. Szériamodelleket szabott át kabriókká, de ezt ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »