[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
motorsportmotorMotoGPelnézésRossKínai NagydíjMichelin

MotoGP: a Michelin elnézést kért Rossitól

2006.06.15., 16:24|Utolsó módosítás:2006. 06. 15., 16:24|

A francia gumigyár immár hivatalosan is bocsánatot kért a hétszeres világbajnok olasz motorostól, aki az első gumi hibája miatt volt kénytelen feladni a Kínai Nagydíjat.

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

A Michelin főhadiszállásán, Clermont-Ferrandban alaposan megvizsgálták az olasz motoros abroncsait és megállapították, hogy Valentino Rossi Sanghajban történt kiesésének az oka az első kerékből kiszakadt kis darab gumi volt.

A baj a Kínai GP 16. körében következett be, ám Rossi szerencséjére a gumi még a szakadás után sem eresztett le, vagy kapott durrdefektet. A címvédőn kívül még hét másik pilóta használt ugyanolyan Michelin-abroncsokat azon a hétvégén.

A francia gumigyár egy hivatalos közleményben kért bocsánatot az olasz pilótától:

"Óriási erők hatnak a gumikra a versenyeken, ez Sanghajban is így volt, ahol kevesebb, mint nyolc másodperc alatt fékeznek le a pilóták 320km/h-ról 60km/h-ra. Vannak esetek, amikor nem bírják ki az ehhez hasonló terhelést a gumik, és bármennyire is készülünk az ilyen esetekre a fejlesztések során, ebben az esetben sajnos nem sikerült elkerülni a bajt. Több paraméter van, ami hatással van a gumik terhelésére, így például az egyes pilóták vezetési stílusa, a tapadás, vagy például a motor beállításai. Nagyon sajnáljuk, ami Valentinóval történt, ezúton szeretnénk bocsánatot kérni tőle és a Yamaha-csapattól, amiért nem tudtunk olyan gumit szolgáltatni, ami végigbírta volna a versenyt. Természetesen minden szükséges intézkedés megtörtént az eset után, hogy a jövőben lehetőség szerint ne forduljon elő ilyesmi még egyszer" - áll a nyilatkozatban.

Forrás: motogphirek.hu

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Kedvezményes belépő a varázsszőnyegek világába - Citroën ID19 teszt Egy évvel a műszakilag forradalmi és fényűző DS után 1956-ban megszületett a puritán változat, az ID (franciául: idée, azaz ötlet) - idővel azonban kiderült, mégsem volt ...
    Forrás: Origo Csörtetett, Mylord? - Mercedes-Benz G 500 teszt Kereken 40 éve gyártják a kockaformájú Mercedes terepjárót, amelyet békefenntartók, maffiózók, világutazók, hírességek egyaránt istenítenek, és puritán célszerszámból ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »