[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Tóth ImreTalmácsi GábormotorsportMotoGPmotoros világbajnokságKatalán Nagydíjgyorsaságimotor-versenyzőgéposztály

Talmácsi nyolcadik lett Barcelonában

2006.06.18., 12:39|Utolsó módosítás:2006. 06. 18., 16:18|

Sajnos egy tömegbalesettel indult a legnagyobb kategória rajtja, ugyanis a spanyol Sete Gibernau elvesztette az uralmát Ducatija fölött és egy sereg versenyzőt elsodort, köztük csapattársát Loris Capirossit és a hondás Marco Melandrit is. A legfrissebb hírek szerint az óriásit bukó Melandri megúszta törés nélkül, míg Sete Gibernau kulccsonttörést szenvedett.

Az újraindított futamot végül az olasz Valentino Rossi nyerte meg, aki szokásához híven alaposan elszúrta a rajtot, így hiába indult az élről, a hatodik helyről kellett felküzdenie magát. Második a hondás Nicky Hayden lett, míg a dobogó harmadik fokára a 2000. év világbajnoka az amerikai Kenny Roberts Jr. állhatott fel.

A kezdeti tömegbaleset egyébként meglehetősen rossz ómen volt a futam hátralévő részére is, ugyanis rengetegen kiestek a 24 körös táv teljesítése közben, így mindösszesen csak 11. versenyző tudott célba érni.

Győzelmével Rossi összetettben feljött a harmadik helyre 90 ponttal. Előtte a szerencsétlenül járt Capirossi áll 99 ponttal, míg az élen Nicky Hayden, akinek ezzel a második hellyel 119-re gyűlt a pontjainak száma.

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Fényes szelek - a Deutsch-üzem elfeledett kabriói Németország egyik legnagyobb specialistájának nem voltak sem formatervező zsenijei, sem művészi alkotásnak is beillő autói. Szériamodelleket szabott át kabriókká, de ezt ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »