[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Sete GibernaumotorsporttömegbalesetMotoGPGPDucati Motor Holding

Tömegbaleset a hétvégi GP-n

2006.06.19., 10:37|Utolsó módosítás:2006. 06. 19., 10:36|

Egy szerencsétlen tömegbaleset árnyékolta be a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégi futamát. A királykategória rajtja után Sete Gibernau szaltózott egyet a Ducatijával, aminek rajta kívül még öt pilóta látta kárát.

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

Szikrázó napsütés és rekkenő hőség mellett indították el vasárnap a Katalán Nagydíj harmadik futamát, ám az ezres kategória lendülete már az első kanyarban megtört. A spanyol Sete Gibernau a célegyenes végén, féktávon egy szabályos szaltót hajtott végre - valószínűleg az első fék hibája miatt - motorjával elsodorva csapattársát, az olasz Loris Capirossit, aki az ugyancsak olasz Marco Melandrit rántotta magával.

A nagy tumultusban még három másik pilóta járt szerencsétlenül: a kawasakis Randy De Puniet mellett az amerikai John Hopkins is a sóderágyban kötött ki, a spanyol Daniel Pedrosával az oldalán.

A futamot természetesen azonnal megszakították és a rongybabaként heverő pilóták - Marco Melandri és Sete Gibernau - segítségére siettek, akiket kórházba kellett szállítani. Loris Capirossi ugyan saját lábán ment be a pálya melletti rendelőbe, ám egy korábbi sérülése miatt őt is beszállították a helyi kórházba megfigyelésre. Sete Gibernau pechsorozata egyébként a kórházba menet is folytatódott, ugyanis az őt szállító mentő karambolozott, a spanyol azonban megúszta további sérülések nélkül.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindhárom pilóta komolyabb következmény nélkül megúszta az esetet: Marco Melandrinak az agyrázkódásán kívül a válla ficamodott ki, Capirossinak csak zúzódásai vannak, csonttörést egyedül csak szegény Gibernau szenvedett, akinek a már korábban is sérült kulccsontja törött el ismét. Őt egyébként hétfőn műtik, a versenyzésbe való visszatérésének ideje bizonytalan.

Az újraindított versenyt egyébkén még sok pilóta számára tartogatott kellemetlen meglepetést, mert négyen is kiestek verseny közben, míg egy pilótát, Shinya Nakanót szabálytalanság miatt kiintettek, így csak 11-en tudták befejezni a versenyt. A futamot egyébként az olasz Valentino Rossi nyerte az amerikai Nicky Hayden előtt, míg a dobogó harmadik fokára a 2000-es világbajnok, Kenny Roberts állhatott fel.

A következő futam június 24-én lesz Hollandiában.

[origo]

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Fényes szelek - a Deutsch-üzem elfeledett kabriói Németország egyik legnagyobb specialistájának nem voltak sem formatervező zsenijei, sem művészi alkotásnak is beillő autói. Szériamodelleket szabott át kabriókká, de ezt ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »