[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Szabó Attilamotoros iskolamotormotorsuli

Motorsuli: a progresszív fékezés és egyéb finomságok

2006.06.20., 18:05|Utolsó módosítás:2006. 07. 10., 13:47|

Virtuális motoros iskolánk legújabb részében fékezni próbálja megtanítani Szabó Attila az [origo] motoros rovatának két fakezű munkatársát. Mint kiderült, fékezéskor progresszivitás a jelszó, ami sajnos a mi fejlődésünkre már nem volt elmondható...

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

A fékezés pofonegyszerű dolognak hangzik, tűnik, pedig, ha igazán hatékonyan szeretnénk lassulni, egy sereg dologra oda kell figyelnünk. Akármilyen furcsán hangzik is, a fékkar ráncigálásának összetett technikája van, amit csak rengeteg gyakorlással lehet tökéletesre fejleszteni. Ez leginkább akkor derül ki, amikor egy szakavatott motoros oktató és néhány bója van a közelünkben, mert ekkor centikben láthatjuk bénázásunk, vagy éppen fejlődésünk eredményét a megadott instrukciók alapján.

A fenti kritériumokat persze kicsit körülményes összehozni, ezért az [origo] motoros rovatának szorgos munkatársai megszervezték a nagy találkozást a bójákkal és egy motoros guruval, továbbá vállalták a kísérleti nyúl hálátlan feladatát, hogy Önöknek kedves olvasóknak, csupán ennyi legyen a dolguk: kényelmesen hátradőlni és profi fékezőkké válni, fejben. Persze ebben az esetben az elméleti tudás édeskevés, ezért az első adandó alkalommal irány egy kietlen parkoló és faragjunk le métereket a féktávunkból!

A fenti művelet bohóckodásnak tűnhet a járókelők, vagy akár a motoros pajtásaink előtt is, ám inkább steril körülmények között gyakoroljunk, fejlődjünk és tanuljuk meg az adott sebességhez tartozó féktávokat, mint éles helyzetben egy autó motorháztetején elmélkedjünk a fékút mibenlétéről...

[origo]

Címlapsztori»

Fotó: Gulyás Péter Csomagtartóban és árban is veri az Octaviát - Kia Ceed SW 1.0 T-GDI teszt A Kia Ceed SW a kategória legnagyobb csomagtartóját és leghosszabb garanciáját kínálja elérhető áron, és még az egyliteres turbómotorral is kellemes társ.

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »