[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Valentino RossiSete GibernauMotoGPráadásmotorsportSzezonDucati Motor Holding

MotoGP: Veszélyben Gibernau jövője a Ducatinál

2006.07.28., 16:08|Utolsó módosítás:2006. 07. 28., 16:08|

A nemrég még Valentino Rossit szorongató Sete Gibernau az idei szezonban még nem tudott komolyabb eredményt felmutatni, ráadásul egy óriási esés miatt még az egészsége sem 100 százalékos.

Hirdetés

JÁTSSZ ONLINE!

Két éve tart már Sete Gibernau pech-szériája. A spanyolnak egy ideje nem jönnek a korábban szinte futószalagon érkező jobbnál jobb eredmények. A 33 éves motorostól mostanra elpártolt a szerencse nem csupán a versenypályáról, de most már az egészségi állapotát illetően is.

Az idei szezonban a barcelonai futam rajtjánál elszenvedett csúnya balesetét követően, ahol az esést követően eltört kulcscsontja, a Ducati Marlboro gyári motorosát szerdán ismét meg kellett műteni a barcelonai Dexeus kórházban erős fájdalmai miatt.

A csontra felhelyezett titánlemez úgy tűnik, nem hozta meg a kívánt eredményt, és a hegesedés nem a kívánt módon történt meg. Az utólagos beavatkozás így elkerülhetetlen volt Setenél, melyet hamar el is végezett a Xavier Mir, Ignacio Ginebreda vezette orvosi team.

Ha semmiféle komplikáció nem lép fel az operációt követően, akkor Gibernau az orvosi szakvélemény szerint augusztus 20-án Csehországban brünni (brnoi) pályán már rajthoz állhat.

Az igen hullámzó teljesítményét Sete Gibernaunak jelenlegi munkaadója a Ducati is megelégelte. Az olasz gárda tervbe vette, hogy a spanyol jelenlegi fizetését jelentősen csökkenteni fogja.

Emellett pedig már elgondolkozott a patinás csapat egy esetleges pilótaváltáson is. A Ducati listáján immár két igen jól csengő név is szerepel. Az egyik az LCR Honda jelenlegi motorosa az ausztrál Casey Stoner, a másik kiszemelt pedig a jelenleg a pilótaranglista harmadik helyén álló olasz Marco Melandri (Fortuna Honda).

A 2003-as és 2004-es év második helyezettje alatt tehát most igencsak mozog a talaj a "vöröseknél". Egyedül talán csak az menthetné meg Sete Gibernau-t a távozástól, ha a még megmaradt hat futamon a bajnokságban bizonyítani tud csapatának. Ám könnyen előfordulhat, hogy már ez sem mentheti meg a pilótát a menesztéstől.

Sete Gibernau 2006-os eredményei és a pontverseny állása:
(U.S. GP után)

1. Nicky Hayden (amerikai) 194 pont
...
5. Loris Capirossi (olasz) 126 pont
...
13. Sete Gibernau (spanyol) 58 pont
- Spanyol GP kiesett
- Katar GP 4. hely
- Török GP 11. hely
- Kína GP 9. hely
- Francia GP 8. hely
- Olasz GP 5. hely
- Katalán GP kiesett
- Holland GP nem indult
- Brit GP nem indult
- Német GP 8. hely
- USA GP 10. hely

Forrás: motogphirek.hu

Címlapsztori»

Forrás: Origo A tápláléklánc csúcsán - BMW X7 M50d teszt A cetcápákról tudjuk, hogy hatalmasak, nyugodtak és nem esznek embert, ugyanakkor nincsen természetes ellenségük. Az X7-es BMW drabális méreteivel egyszerre lenyűgöző és ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »