[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Talmácsi Gábormotorvilágbajnoksághelyezésmotoros világbajnokság

Talmácsi második lett Katarban

2007.03.10., 12:25|Utolsó módosítás:2007. 03. 10., 12:38|

Második helyezést ért el Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság idénynyitóján, Katarban. A 125-ösk magyar menője egy elrontott rajt után a cél előtt 50 méterrel vesztette el a vezető helyet.

Forrás: Faster Management

JÁTSSZ ONLINE!

Eddig meglehetősen jól alakult Talmácsi Gábor idei bemutatkozása új csapatánál. Már az év eleji tesztek alatt is villogott, majd a katari idénynyitón szinte minden edzést megnyert. Ennek ellenére a futam nem úgy sikerült, mint ahogy Talma eltervezte, de szomorkodni semmi okunk, hiszen Gábor így is második lett.

A versenyt a pole pozícióból kezdő magyar tőle meglepő módon nem jól rajtolt, visszaesett a negyedik helyre. Ezek után csapattársa, Faubel elszakadt a vezető bolytól, miközben Talma feljött a második helyre. Ekkor a két versenyző között hozzávetőlegesen 3 másodperc különbség volt, ami a 12. körre nullára csökkent, sőt Faubel maga elé engedte Talmácsit. Ezek után 2 körrel Faubel ismét visszavette a vezetést, majd az utolsó kör elején Talmácsi kifékezte csapattársát és újra vezetett. Az már ekkor látszott, hogy ha a kör végére nem sikerül leszakítania Faubelt, akkor a célegyenesben gondja lesz, hiszen ott Faubel rendre gyorsabb volt nála. Sajnos a jóslat beigazolódott, hiszen az utolsó métereken Faubel megkerülte Gábort, és győzött. A harmadik helyre hatalmas hátránnyal Pesek ért be, aki Da Rosával vívott nagy harcot.

Talmácsi Gábor nyilatkozata: "Nagyon örülök a 2. helynek, ilyen jól még egyik szezonomat sem kezdtem. A rajtot követően Faubel kicsit ellépett, amit nem akartam szó nélkül hagyni. Keményen húztam a gázt és próbáltam faragni a hátrányból, de ez meglehetősen gyilkolta a hátsó gumit. Faubel motorjának kicsit gyorsabb volt az egyenesben, ami végülis eldöntötte az első hely sorsát. Jó volt dobogóra állni! Next time..."

A világbajnokság első futamának (125 ccm) végeredménye:

1. Hector Faubel (SPA), Aprilia  38:12.029 perc
2. Talmácsi Gábor (HUN), Aprilia  + 0:00.073
3. Lukas Pesek (CZE) , Derbi + 00:17.499
4. Raffaele De Rosa (ITA), Aprilia + 00:17.754
5. Simone Corsi (ITA), Aprilia + 00_25.642
6. Tomoyoshi Koyama (JPN), KTM + 00:28.437

[origo]

Címlapsztori»

Forrás: General Motors Olyan gyors, mint egy Ferrari, de csak negyedannyiba kerül Remekül néz ki a középmotoros nyolcadik generációs Corvette, ráadásul nevetséges áron adják.

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »