A bringás mellett motoros demonstráció is lesz szombaton

Vágólapra másolva!
Szombat délután minden bizonnyal nem lesz zökkenőmentes a fővárosi autós közlekedés, ugyanis egy több tízezres biciklis felvonulás mellett nagyszabású motoros demonstráció is várható. A motorosok délután négytől kezdik útjukat a Felvonulási tértől a Parlament felé, céljuk az aránytalanul megemelt teljesítményadó mérséklése és a KRESZ néhány pontjának módosítása.
Vágólapra másolva!

A RRACE MONO nevű motoros szervezet ismét demonstrációt hirdetett a fővárosban szeptember 22-ére. A gyülekező déltől veszi kezdetét a Dózsa György úton, az Ajtósi Dürer sor és az Andrássy út között, majd a menet délután négykor kezdi meg az elvonulást az alsó rakpart és a Parlament felé. A demonstrálók a Petőfi hídon vonulnak át Budára, ahol a Budaörsi út, majd az M1-M7 kivezetője a végcél, ahol a szervezők elképzelése szerint feloszlik a tömeg.

A felvonulás célja - a motorosok számára - több százszorosára emelt súly-, illetve teljesítményadó módosítása, illetve a KRESZ néhány elavult pontjának megváltoztatása. Szeretnék például, ha - bizonyos esetekben - autók között is közlekedhetnének motorok és használhatnák a buszsávokat is. A javaslatok között szerepel annak a jelenlegi szabálynak a módosítása is, hogy autó sávon belül is előzhet motort, fordítva viszont nem. A demonstráción szó lesz még a biztonságos motorozásról, és megemlékeznek a nyári motoros balesetek áldozatairól is.

A motoros érdekvédelmi szervezet honlapján a részletes programterv mellett egy etikai kódex is olvasható, amelyben a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy - a politikai megnyilvánulásokat megelőzendő - ne használjanak lobogót, transzparenseket, illetve a dudát, csak a Parlament előtt használják a felvonulás alatt.