Tiltakoznak az újságírók Talmácsi menedzsmentje miatt

Vágólapra másolva!
Talma elérhetetlen, szinte csak reklámcikkek jelenhetnek meg róla - a sportújságíró-szövetség tiltakozik a szerintük a sajtószabadságot sértő gyakorlat ellen.
Vágólapra másolva!

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) megdöbbenéssel tapasztalta, hogy Talmácsi Gábor a magyar sajtó számára gyakorlatilag elérhetetlenné és megközelíthetetlenné vált - áll az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben.

Talma média- és rendezvénymegjelenési jogával a World Communications Company (WCC) rendelkezik, így Talmácsi csak a cégen keresztül nyilatkozhat, csak a WCC tehet fel neki kérdéseket, az újságíróknak nincs beleszólásuk az anyag elkészítésébe, a cikken semmilyen változtatást nem hajthatnak végre. Az MSÚSZ szerint ráadásul a WCC a magyar sajtóban szokatlanul magas árakat szabott meg.

Az MSÚSZ úgy véli, minden sajtóorgánum saját döntése, megfizeti-e a kért árat az adott anyagért. Az azonban a sajtószabadság és az újságírói munka korlátozása, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb sportolóját csak a WCC szólaltathatja meg, a világbajnok motorversenyzőről pedig gyakorlatilag csak reklámcikkek jelenhetnek meg.

Az MSÚSZ határozottan tiltakozik az újságírói munka korlátozása ellen, egyben kéri Talmácsi Gábort és menedzsmentjét, vizsgálja meg a kialakult helyzetet, s tegye lehetővé, hogy a világbajnok motorversenyző nyilatkozhasson a sportújságíróknak, így megőrizhesse megérdemelt népszerűségét, ismertségét. Álláspontjuk szerint a mostani helyzet legnagyobb kárvallottja maga Talmácsi Gábor, aki így kevesebbszer szerepel a hazai sajtóban.