[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Talmácsi Gáborújságírómotoros világbajnokság

Tiltakoznak az újságírók Talmácsi menedzsmentje miatt

2008.05.19., 15:52|Utolsó módosítás:2008. 05. 19., 15:52|

Talma elérhetetlen, szinte csak reklámcikkek jelenhetnek meg róla - a sportújságíró-szövetség tiltakozik a szerintük a sajtószabadságot sértő gyakorlat ellen.

Forrás: [origo]

JÁTSSZ ONLINE!

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) megdöbbenéssel tapasztalta, hogy Talmácsi Gábor a magyar sajtó számára gyakorlatilag elérhetetlenné és megközelíthetetlenné vált - áll az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben.

Talma média- és rendezvénymegjelenési jogával a World Communications Company (WCC) rendelkezik, így Talmácsi csak a cégen keresztül nyilatkozhat, csak a WCC tehet fel neki kérdéseket, az újságíróknak nincs beleszólásuk az anyag elkészítésébe, a cikken semmilyen változtatást nem hajthatnak végre. Az MSÚSZ szerint ráadásul a WCC a magyar sajtóban szokatlanul magas árakat szabott meg.

Az MSÚSZ úgy véli, minden sajtóorgánum saját döntése, megfizeti-e a kért árat az adott anyagért. Az azonban a sajtószabadság és az újságírói munka korlátozása, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb sportolóját csak a WCC szólaltathatja meg, a világbajnok motorversenyzőről pedig gyakorlatilag csak reklámcikkek jelenhetnek meg.

Az MSÚSZ határozottan tiltakozik az újságírói munka korlátozása ellen, egyben kéri Talmácsi Gábort és menedzsmentjét, vizsgálja meg a kialakult helyzetet, s tegye lehetővé, hogy a világbajnok motorversenyző nyilatkozhasson a sportújságíróknak, így megőrizhesse megérdemelt népszerűségét, ismertségét. Álláspontjuk szerint a mostani helyzet legnagyobb kárvallottja maga Talmácsi Gábor, aki így kevesebbszer szerepel a hazai sajtóban.

Címlapsztori»

Forrás: Retro Mobil Fényes szelek - a Deutsch-üzem elfeledett kabriói Németország egyik legnagyobb specialistájának nem voltak sem formatervező zsenijei, sem művészi alkotásnak is beillő autói. Szériamodelleket szabott át kabriókká, de ezt ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »