Jelcin és Blair telefonon tárgyaltak a háborúról

A NATO csütörtök délután Koszovóban Pristina, a Vajdaságban pedig Újvidék környékét támadta - közölte a Tanjug. Eközben a válságról folytatott telefonbeszélgetést Borisz Jelcin orosz elnök és Tony Blair brit kormányfő.

A jugoszláv hírügynökség beszámolója szerint NATO-gépek a kora délutáni órákban rakétákkal támadták Pristina kirándulókörzetét, Grmiját és egy, a városhoz közeli, vegyes - szerb és albán - lakosságú falut, Sofaliját.
A Tanjug beszámolt egy valamivel későbbi légitámadásról is, amikor az észak-atlanti szövetség harci gépei háromnegyed órán át mintegy harminc rakétát lőttek ki Pristina környékére. A Tanjug szerint ez volt az eddigi leghevesebb támadás ebben az övezetben. Légi csapásokat mértek a slatinai katonai repülőtérre és egyes, koszovói albánok által sűrűn lakott körzetekre. A Tanjug hírét független források nem tudták megerősíteni.
A Beta szerb hírügynökség szerint délután negyed négykor négy erős robbanás hallatszott Újvidék környékéről. Találatok érték a dunai vasúti hídat, amelyet már két korábbi alkalommal is eltaláltak
már, de a híd még mindig áll.

A jugoszláviai válságról folytatott csütörtökön telefonbeszélgetést Borisz Jelcin orosz elnök és Tony Blair brit kormányfő - közölte az orosz államfő szóvivője, de részleteket nem árult el a megbeszélésről.
A Reuters szerint két dologról tárgyalhattak: vagy Viktor Csermonirgyinnek, az orosz államfő jugoszláviai megbízottjának csütörtöki belgrádi útjáról, vagy pedig a brit kormányfő és Bill Clinton amerikai elnök szerdai washingtoni tárgyalásairól lehetett szó.

(MTI)