Olajtározók voltak az éjszakai NATO-támadás célpontjai

A NATO légiereje szerda éjjel támadást intézett Nis városa és a Duna mellett fekvő Prahovo kikötője ellen. A kelet-szerbiai városban a Jugopetrol állami olajvállalat lerakatát, valamint egy vegyi üzemet ért csapás. Mindkét városban egy-egy ember könnyebben megsérült a támadások következtében.

A Tanjug jugoszláv hírügynökség jelentése szerint a román határ mentén fekvő Prahovóban három rakéta csapódott be szerda este. A szerb televízió közlése szerint Nisben két olajtározót robbantottak fel a becsapódó rakéták. A Belgrád-Nis autópálya melletti ipari övezetben álló tározókban hatalmas tűz ütött ki, amelyet a tűzoltók néhány óra múlva megfékeztek. Találat ért egy gyógyszerraktárat is, amely teljesen megsemmisült. A támadás körzetében fekvő lakóházak és irodák tucatjai megrongálódtak.
A Tanjug úgy tudja, hogy csütörtök hajnalban, több erős robbanás rázkódtatta meg a közép-szerbiai Uzice város körzetét. Egyelőre nem tudni, hogy milyen célpontokat támadott a szövetség légiereje. Annyi bizonyos, hogy a közelében van a ponikvei repülőtér.

(MTI)

Ajánló:

A legfrissebb hírek, adatok és vélemények gyűjteménye.