Az éjszakai NATO-támadásban megsemmisült egy vasúti híd

A NATO légiereje csütörtök éjjel megsemmisített egy vasúti hidat a román-jugoszláv határon. A kelet-szerbiai Versecvát település közelében fekvő hídon keresztül bonyolódott a nemzetközi vasútforgalom Belgrád és Temesvár között. Ismét erős robbanások döreje hallatszott Újvidék és Nis városokban is.

A Beta jugoszláv független hírügynökség közlése szerint a hidat két találat érte. A támadásban megrongálódott a Versecvát közelében húzódó magasfeszültségű távvezeték is. A térségében megszűnt az áramszolgáltatás.
Az AFP értesülései szerint csütörtök este két rakéta robbant a montenegrói Lustica-félszigeten. Egy montenegrói újságíró telefonon elmondta, hogy a Kotori-öböl partjáról látta a félsziget felé tartó két rakétát, majd hallotta a robbanásokat. Ugyanebben az időpontban a Lustica-félszigettől mintegy 100 kilométerre északnyugatra fekvő montenegrói fővárosban, Podgoricában a jugoszláv légvédelem ütegei tüzet nyitottak.
A Kotori-öbölben, de főleg a Lustica-félsziget természetes kikötőiben talált menedéket a jugoszláv haditengerészeti flotta nagy része.
A Beta független hírügynökség úgy tudja, hogy Újvidéken ismét a város közelében fekvő Fruska Gora hegyet támadta a NATO légiereje. (Ezen a hegyen áll egy televíziós átjátszó-állomás.)
A Tanjug pénteki jelentése szerint négy polgári személy megsérülta dél-szerbiai Nis éjszakai bombázása következtében. Szerb sajtójelentések szerint számos lakóház is megrongálódott a város iparnegyede ellen intézett támadásban. Ez a városnegyed a légi csapások kezdete (március 24-e) óta rendszeresen célpontja a NATO légi csapásainak.
A péntek hajnali légitámadás volt eddig a leghosszabb az összes eddigi közül, amelyet a NATO gépei Nis, Jugoszlávia harmadik legnagyobb városa ellen intéztek.
Két belgrádi internet-felhasználó arról adott hírt, hogy robbanások voltak az észak-szerbiai Pozarevacban is. Ebben a városban született Szlobodan Milosevics jugoszláv elnök. Fia, Marko Milosevic itt működtette Jugoszlávia legnagyobb diszkóját. Ugyancsak internet-felhasználók tudatták, hogy támadás érte a Belgrádtól 84 kilométerre nyugatra fekvő Sabac várost, és a NATO repülőgépei áthúztak a jugoszláv főváros fölött.

(MTI)

Ajánló:

A legfrissebb hírek, adatok és vélemények tárháza.