A pápa és a pátriárka együtt imádkozott

A keresztény egység helyreállításának lehetősége és szükségessége kapta a fő hangsúlyt II. János Pál pápa bukaresti ökumenikus látogatásának első napján.

A katolikus egyházfőt szállító különgép déli 12 óra után néhány perccel szállt le a román főváros Baneasa repülőterén. A pápát Emil Constantinescu román államfő és Teoctist pártriárka, a Román Ortodox Egyház feje üdvözölte. Üdvözlő szavaikat II. János Pál románul elmondott beszédben köszönte meg.
A repülőtéri fogadás után a katolikus egyházfő a
pápamobillal a pátriárka katedrálisához hajtatott. A román és vatikáni zászlókkal fellobogózott útvonal mentén hívek és érdeklődők ezrei köszöntötték a pápát. A katedrálisban a két egyházvezető ismét beszédeket mondott, majd közösen imádkozott.
II. János Pál pápa ezt követően a bukaresti pápai nunciatúrán találkozott a romániai katolikus püspöki kar tagjaival.

Rövid pihenőt követően II. János Pál pápa udvariassági látogatást tett a Cotroceni palotában Emil Constantinescu államfőnél. A katolikus egyházfő és a román elnök rövid négyszemközti beszélgetést folytatott, majd a pápa a tiszteletére adott fogadás keretében találkozott a román állami és politikai élet, az összes romániai egyház vezető képviselőivel, a diplomáciai testület tagjaival.
A találkozón Constantinescu és II. János Pál pápa mondott beszédet.

(MTI)

Ajánló:

Német, angol, spanyol, francia, olasz és portugál nyelven.