Japánban tilos szextúrázni

Visszaeshet a japán férfiak ázsiai, főként thaiföldi szexutazásainak száma, ugyanis hamarosan háromévi börtönre vagy 10 ezer dollár körüli pénzbüntetésre lesznek ítélhetők azok, akik az ottani gyermekprostitúciót használják ki.

Az erről szóló törvényjavaslatot jóváhagyta a japán parlament felsőháza, és a képviselőház is várhatóan megszavazza majd a pártok egyetértésével született szabályozást. A törvény megtiltja a nemi közösülést a 18 éven aluli fiatalokkal, és ez a szabály vonatkozik a külföldre utazó japánokra is.
A törvényhozók azt is remélik, hogy Japánban is visszaszorul majd a "fizetett randevúk" száma. Komoly társadalmi gonddá vált ugyanis a szigetországban a középiskolás lányok körében terjedő gyakorlat, az idősebb férfiakkal való - fizetett - pásztoróra.
Az új törvényben tiltják a gyermekprostitúciót ábrázoló termékek készítését, forgalmazását, behozatalát és az elektronikus világhálózat Japánban létesített honlapjain való terjesztését is. A forgalmazók 3 évi börtönre vagy 30 ezer dollárra büntethetők. Az erre vonatkozó tilalomhoz az ellenzéki Demokratikus Párt csak azzal a kiegészítéssel adta hozzájárulását, hogy rögzítették: a törvény érvényesítésekor tiszteletben tartják a "szólásszabadsághoz" fűződő jogokat.