Lángokban áll a szerb állami televízió újvidéki épülete

A NATO támadta a szerb állami televízió újvidéki székházát. A Duna partján álló épület lángokban áll, sűrű füst emelkedik az ég felé. Ezen kívül csütörtök hajnalban bombázták Milosevics szerb elnök szülővárosát. Találat ért egy olajfinomítót is.

Csütörtök hajnali negyed ötkor öt robbanást lehetett hallani a jugoszláv fővárosban. A Tanjug közlése szerint a NATO harci gépei a Belgrádtól 15 kilométerre északnyugatra fekvő batajnicai katonai repülőteret támadták, amely már többször volt az észak-atlanti szövetség légi csapásainak célpontja. Két robbanás hallatszott a Belgrádtól 15 kilométerre északkeletre fekvő, hadiiparáról nevezetes Pancsova (Pancevo) keleti része felől is, de egyelőre nem tudni, hogy mit találtak el a NATO harci gépei. A Tanjug és jugoszláv internetfelhasználók arról is beszámoltak, hogy ugyanebben az időszakban hat robbanás hallatszott a Vajdaság székhelyén, Újvidéken. A Radio Novosti szerint találat érte a szerb állami televízió (RTS) újvidéki székházát, ahol tűz ütött ki. A Duna partján álló épület lángokban áll, sűrű füst emelkedik az ég felé. A jugoszláv légvédelem heves ágyútűzzel válaszolt a támadásra. A robbanások ereje kitörte a székház közelében álló épületek ablakait. Az RTS újvidéki székházát már május 3-án találat érte, és súlyosan megrongálódott - írta az AFP. Koszovó székhelyén, Pristinában legkevesebb öt robbanás hallatszott csütörtök hajnalban fél három és három óra között. Esetleges károkról, veszteségekről onnan sem érkezett jelentés. A szerb televízió szerint négy rakéta csapódott be a tartomány déli részén fekvő Kabas településen, a macedóniai határ közelében. Egy albán nemzetiségű lakos háza megrongálódott. Szerbia többi részéről csütörtökre virradóra nem jelentettek légi csapásokat

(MTI)

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

Hírek, kronológia, arzenál, a háború kulcsfigurái