Több halálos áldozata is volt a nyugat-európai esőzéseknek

Nyugat-Európa-szerte több halálos áldozata volt a szombati heves esőzéseknek. Volt, ahol négyzetméterenként 100 liter eső hullott, a folyók megáradtak és elzárták az utakat. Több helyen rendkívüli állapotot hirdettek ki.

Ausztriában egy 63 éves asszony holttestére találtak egy megáradt patakban a svájci határ közelében fekvő Feldkirchtől nem messze.
A heves esőzések okozta árvizek következtében még szombat este is számos út járhatatlan volt az ausztriai Vorarlberg és Tirol tartományban, ahol a televízió jelentése szerint száznegyven személyt kellett kiköltöztetni otthonából.
Innsbruckban, Tirol tartomány székhelyén négyzetméterenként 100 liter eső hullott. Ekkora csapadékmennyiséget százévente mérnek. Délutánra elállt az esőzés. Vorarlbergben viszont, ahol 2500 tűzoltó a katonasággal együtt dolgozik az utak felszabadításán, várhatóan csak vasárnap reggelre várható javulás.
Dél-Németországban több száz személyt ki kellett menekíteni házából a heves esőzések kiváltotta árvízek következtében. Az ország déli részén - így Garmisch-Partenkirchenben is – rendkívüli állapotot hirdettek ki. Két idős férfi megfulladt, amikor a víz elárasztotta pincében rekedtek. Több települést az esőzés következtében megáradt folyók elzártak a külvilágtól - jelentette a Reuters.
Jura svájci kanton Amsteg városában egy német turista életét vesztette, a vele utazó asszony pedig megsérült, amikor a heves esőzés kiváltotta földcsuszamlás következtében egy szikladarab és iszaptömeg zúdult a vendégházra, amelyben megszálltak. A rendőrség szerint a földcsuszamlás teljesen váratlanul, lavinaszerűen következett be. Három hónappal korábban ugyanebben a körzetben, Bristen községben lavina következtében egy személy vesztette életét.

(MTI)

Korábban:

1999. május 22. szombat