Az ausztriai alagúttűz négy halálos áldozatot követelt

Ausztriában közúti baleset következtében tűz ütött ki szombaton a Salzburgból délkeletre lévő Tauern-alagútban. A szerencsétlenségnek négy halálos áldozata, és több tucat sebesültje van.

Négy halottja és legkevesebb 45 sérültje van a szombat hajnalban közúti baleset következtében támadt ausztriai alagúttűznek - jelentette be Franz
Schlauberger salzburgi tartományfőnök vasárnap délután.
A baleset a Flachaut Sankt Michaellel összekötő A10-es autópálya vonalán fekvő, mintegy 6,4 kilométer hosszú Tauern alagútban történt. Mintegy hatszáz méterre az északi bejárattól egy teherautó összeütközött egy személygépkocsival. A teherautó lángra lobbant, a tűz pillanatok alatt átterjedt több gépkocsira. Robbanások hallatszottak az alagútból, pánik tört ki a baleset helyszínén.
Schlögl osztrák belügyminiszter a helyszínen győződött meg a szerencsétlenség súlyosságáról. Hangsúlyozta, hogy a alagutat nem fenyegeti beomlás veszélye. Jelenleg azon dolgoznak a mentőcsapatok, hogy elmozdítsák a tűz és a perzselő forróság következtében leszakadt betontömböket, amelyek eltorlaszolják az alagut egyes részeit. A szerencsétlenséggel kapcsolatban Franz Müntefering német közlekedési miniszter el akarja rendelni a németországi alagutak alapos átvizsgálását. Müntefering a Bild am Sonntag című lapnak úgy nyilatkozott, hogy a közúti közlekedés biztonságának védelme érdekében át kellene
gondolni veszélyes anyagok közúti szállításának betiltását is. Az EU közlekedési minisztereinek június 17-én és 18-án tartandó találkozóján Münterfering szerint megvitaják ezt a témát is.

(MTI)

Korábban:

A két hónappal ezelőtti francia alagúttűz tanulságai