A NATO elismerte, hogy támadta a varvarini hidat

NATO-légitámadás következtében legkevesebb tizenegy ember lelte halálát egy hídon, negyven ember pedig megsebesült a Belgrádtól 160 kilométerre délre fekvő Varvarinban.

"A NATO támadást hajtott végre Varvarinban, a Moraván (Velika Morava) átívelő híd ellen. Legalább 11 ember életét vesztette, félő azonban, hogy több áldozata is van a légitámadásnak" - jelentette a Tanjug.
A NATO elismerte, hogy támadta Varvarin hídját, de nem erősítette meg a polgári áldozatok létét.
A szövetség azt hangsúlyozza, hogy előre kiválasztott, törvényes katonai célpontról volt szó, amely a koszovói szerb erők utánpótlásában játszott szerepet. Négy NATO-gép támadta a célt, valamennyi lövedék oda csapódott, ahová irányították - állt a közleményben.
A Tanjug szerint a támadás pillanatában sok gyalogos és gépkocsi volt a hídon, ezért sok sérültje is van a légi csapásnak. Néhány gépkocsi a folyóba zuhant.
A rakétatámadásban több épület megrongálódott, károk keletkeztek egy varvarini szállodában, a helyi önkormányzat épületében és egy templomban. Megszűnt az áramellátás, megszakadt a telefonösszeköttetés. Ez volt az első támadás Varvarin városa ellen, amióta a NATO megindította légi csapásait Jugoszlávia ellen.

(MTI)

Ajánló:

A háború hatásáról