India hajlandó tárgyalni, de folytatja a harcot

India miniszterelnöke, Atal Behari Vajpayee elfogadta azt a pakisztáni javaslatot, miszerint a két ország külügyminisztere tárgyaljon Újdelhiben a konfliktus rendezéséről, de addig sem függesztik fel a harcokat.

Egyelőre még nem tűzték ki a tárgyalás napját, de az már biztos, hogy a pakisztáni külügyminiszter, Sartaj Aziz Újdelhibe megy tárgyalni indiai kollégájával.
Az indiai külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy India mindaddig nem hajlandó abbahagyni a hat napja tartó légi és földi támadásokat, amíg Kasmír indiai részéről el nem űzik a betolakodók százait.
Vajpayee indiai miniszterelnök üzletembereknek azt mondta, hiszi, hogy nem egyszerű behatolásról van szó, hanem arról a pakisztáni törekvésről, miszerint meg akarják változtatni a határokat.
Az indiai oldalon eddig 43 ember meghalt, 173 megsebesült és 12 eltűnt. A pakisztáni katonák közül 150-en haltak meg a harcok során.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

Az egyik legrészletesebb oldal angol nyelven

Korábban:

1999. május 28. péntek