Megszületett a csaknem teljes orosz kormánynévsor

Borisz Jelcin orosz elnök aláírta a kinevezéseket, így újra csaknem teljes az orosz kormány. Egyedül az egészségügyi miniszter személye nem ismert még.

Borisz Jelcin orosz elnök aláírta a kinevezéseket a még betöltetlen orosz kormányposztokra - közölte hétfőn Szergej Styepasin kormányfő, miután a Kremlben megbeszélést folytatott az orosz államfővel.
Viktor Hrisztyenko kapott első miniszterelnök-helyettesi kinevezést az orosz kormányban a múlt héten lemondott Mihail Zadornov helyére. Zadornovot ugyanakkor a nemzetközi pénzintézetekkel tárgyaló elnöki különmegbízottá nevezte ki Borisz Jelcin orosz államfő - jelentette be Dmitrij Jakuskin elnöki szóvivő.
Hrisztyenko a Kirijenko-kabinetben már volt miniszterelnök-helyettes, azt megelőzően - illetőleg a Primakov-kormányban is - pénzügyminiszter-helyettesként tevékenykedett.
A hadiipart felügyelő miniszterelnök-helyettes Ilja Klebanov szentpétervári polgármester-helyettes lett, Andrej Sapovaljanc maradt a gazdasági tárca élén, a monopóliumellenes és a vállalkozásösztönző minisztériumot pedig Ilja Juzsanov irányítja, ő a Kirijenko-kabinetben a földpolitikával, építési és közműügyekkel foglalkozó minisztérium első embere volt.
Az orosz kormánynévsor szerint Mihail Kaszjanov a pénzügyminiszter, tehát érvényben maradt Jelcin múlt kedden aláírt kinevezési rendelete.
Az egészségügyi miniszteri kinevezés még várat magára, noha Szergej Sztyepasin kormányfő előzőleg már teljes kormánynévsorról beszélt.

(MTI)

Korábban:

1999. május 28. péntek