Ismét repülőgép-szerencsétlenség történt Tajvanon

Tajvanon és Kínában három nap alatt három repülőgép-szerencsétlenség történt. A katasztrófák közül két esetben is sokan megsérültek és a járművek lángra is lobbantak.

Kedden egy tajvani belföldi járat robbant fel a landolás utáni pillanatban. A Tajpejből érkező repülőgép fedélzetén 90 utas tartózkodott, mindannyiukat kimenekítették. A helyi televízió élőben mutatta, amikor a UNI Air kétmotoros McDonnel-Douglas 90 típusú utasszállító gépét elnyelték a lángok.
A balesetben 28 ember szenvedett égési sérüléseket - áll az UNI és a kormány jelentésében.
Az utasok és a hivatalos jelentés szerint a tűz az utastér egyik kézipoggyász kabinjában keletkezett és két részre vágta a repülőgép törzsét.

Hétfőn a kínai légitársaság egyik gépe fordult meg a levegőben, megzavarva ezzel a felszállást. Szerencsére itt senki sem sérült meg és a Boeing 737 típusú gépén csak kisebb károk keletkeztek.

A szerencsétlenség előtt két nappal egy MD-11 gép törött össze, gyulladt ki és fordult a hátára Hongkong nemzetközi repülőterén. Akkor két ember vesztette életét és 211-en sérültek meg. A tajvani légitársaság, a China Airlines Bangkokból érkező utasszállító repülőgépén a baleset éppen akkor történt, amikor a Sam nevű ciklon végigsöpört Hongkong területén.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

A legszörnyűbb balesetek kronológiája. (angolul)

Korábban:

(1999.08.22.)