Anya és gyermeke vesztette életét New Jersey egyik hullámvasútján

New Jersey vidámparkjában életét vesztette vasárnap egy anya és gyermeke, mert a világ egyik legélvezetesebb hullámvasútjának egyik kocsija - miután elvétette az első emelkedőt - rázuhant egy raktáron álló kocsira. A balesetben még egy anya és gyermeke sérült meg. A vasárnapi esemény volt az elmúlt hetek negyedik vidámparki tragédiája, pedig 1987 óta évente átlagosan két-három baleset szokott történni.

A szerencsétlenség után a 39 éves Kimberly Baileyn és 8 éves kislányán, Jessicán már nem tudtak segíteni a közeli kórházban sem.
Egy 25 éves anya és 7 éves gyermeke is megsérült a balesetben.

A vidámpark üzemeltetői, a Gillian család tagjai, elmondták, hogy a hullámvasutat egy hónapja használhatják a látogatók, azonban a nyitás előtt a játékszert tesztelték, és csak utána kapta meg a használatba vételi engedélyt. A család saját nyomozást indított, és bezárta a parkot mindaddig, amíg ki nem derül, hogy mi okozta a tragédiát.

Egy héttel korábban egy 12 éves nyomorék fiú vesztette életét a kaliforniai Santa Clarában, amikor kiesett az ''Esési övezet'' nevű hintából. Egy nappal később egy férfi vesztette életét a virginiai Doswellben, igaz, részben maga okozta a szerencsétlenséget, mert addig mozgott, amíg a hullámvasút rögzítő kötelékéből ki nem esett.

Kritikusok szerint szigorúbb szabályozásra lenne szükség. Az egymással versengő vidámparkok ugyanis veszélyeztetik látogatóik életét.

A Vidámparkok Nemzetközi Szövetségének szóvivője, Joel Cliff szerint az utóbbi szomorú szerencsétlenségek csak véletlen egybeesések. Cliff kijelentette, hogy a parkok még sosem voltak olyan biztonságosak, mint most.

Az elmúlt évben a vidámparkok 275 millió látogatója közül 4500-an sérültek meg, és ketten vesztették életüket.

Ajánló:

A főváros egyik leglátogatottabb helye.