Mubarak újabb hat évig Egyiptom elnöke marad

Hoszni Mubarak több mint 90 százalékos támogatással nyert a vasárnapi egyiptomi elnökválasztáson. Így újabb hat évig Mubarak lesz az elnök Egyiptomban.

Hoszni Mubarak
Egyiptom 64 milliós lakosságából 24 millióan vehettek részt a szavazáson. A szavazásra jogosultak több mint 90 százaléka támogatta Egyiptom egyetlen elnökjelöltjét, az eddigi elnököt, Hoszni Mubarakot. A választók csupán 6,21százaléka ellenezte Mubarak újraválasztását.

Az egyiptomi belügyminiszter, Habib al-Adeli később jelenti be Mubarak győzelmének részleteit a tévében, ám az elnököt már tájékoztatta a referendum sikerességéről.

A 71 éves Mubarak 1981 októberében került hatalomra, miután iszlám radikálisok meggyilkolták Anvar Szadat elnököt, aki mellett 1975-től alelnökként dolgozott.

Az elnök előzőleg elmondta: Kamal Ganzouri kormánya a választások után leköszön, de az új kabinet megalakulásáig a hivatalában marad.


© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.

(MTI)

Ajánló:

(angolul)

Korábban: