Az oroszok elfoglaltak egy csecsenföldi falut

Az orosz csapatok szombaton elfoglaltak egy csecsenföldi falut, miután több ponton átlépték a határt. Az orosz egységek több helyen összecsaptak csecsen harcosokkal.

Az orosz vezérkari főnök helyettese megerősítette, hogy csapatai "néhány méter és néhány kilométer közötti mélységben nyomultak be Csecsenföldre". Valerij Manyilov szerint az orosz egységek több helyütt összecsaptak csecsen harcosokkal. A vezérezredes kijelentette, katonái - belügyi egységekkel együtt - biztonsági övezetet hoznak létre Csecsenföld határmellékén, s az orosz tüzérség és légierő csapásokat mér a muszlim lázadók feltételezett állásaira.

Az ITAR-TASZSZ szerint a dagesztáni határtól három kilométernyire lévő csecsenföldi Borozgyinovkába már péntek éjjel be akartak vonulni az orosz egységek, de iszlám harcosok ekkor még visszaverték őket. Ezért szombat reggel az orosz tüzérség a dagesztáni oldalról ágyúzta a falut, s a gyalogsági egységek ezután már akadálytalanul megszállhatták azt - mondta Abdul Magomedov, a dagesztáni belügyi tárca szóvivője.

Ajánló:

Minden, amit Csecsenföldről tudni érdemes. (angolul)