28 ember halt meg a szombati csecsenföldi légitámadásban

A szombati csecsenföldi légitámadás 28 áldozatának fele gyermek. Több mint százan megsebesültek. Az orosz katonai források továbbra is tagadják, hogy vasárnap harcok folytak a térségben.

Grozniji források szerint 28 polgári lakos életébe került a harmadik legnagyobb csecsenföldi város, Urusz-Martan ellen intézett szombat esti orosz légitámadás.

Csecsen jelentés szerint a halottak fele gyerek. Több mint százan megsebesültek, sokan súlyosan.
A fővárostól, Groznijtól 20 kilométerre délnyugatra fekvő Urusz-Martanban állítólag 50 épületet romboltak össze az orosz légierő gépei.

Csecsen közlés szerint orosz harci gépek vasárnap két észak-csecsenföldi falut bombáztak, Naurt és Selkovszkot; áldozatokról egyelőre nincs hír.
A dagesztáni orosz katonai vezetés nem közölt semmit egyik támadásról sem. Ellenkezőleg, egy orosz katonai forrás szerint vasárnap nem folytak harcok, a szövetségi erők az egészségügyi övezet kiépítésén fáradoztak.
Moszkva korábban azt hangoztatta, hogy a szövetségi erők csak a feltételezett gerillaközpontokat és a hozzájuk kapcsolódó létesítményeket támadják.

Groznij azt is közölte, hogy az utóbbi 24 órában 64 orosz katona és 3 csecsen harcos esett el a lezajlott összecsapásokban.

Aszlan Maszhadov csecsen elnök vasárnap azt mondta: szívesen látna nemzetközi békefenntartókat a kaukázusi köztársaság területén. Egyúttal felszólította a Nyugatot, hogy ne pénzelje Moszkva csecsenföldi hadjáratát.

Maszhadov szerint az orosz bombázásoknak eddig összesen több mint 400 halottja volt és ezren sebesültek meg. A csecsen elnök szerint három kórházat is támadás ért.

(MTI)

Ajánló:

Korábban: