Draskovic szerint merényletet követtek el ellene

Vuk Draskovic szerb ellenzéki vezető szerint merényletet akartak ellene elkövetni. Úgy gondolja, a baleset meglehetősen furcsa körülmények között történt, ami nem lehetett véletlen.

Vuk Draskovic szerb ellenzéki vezető szerint ellene kitervelt merényletkísérlet volt a vasárnap délután Belgrádtól nem messze gépkocsiját ért baleset.
A Szerb Megújhodási Mozgalomnak (SPO) vezére vasárnapkéső este a Studio B televíziónak nyilakozva úgy vélekedett, hogy életére törő merényletről van szó. Szerinte a baleset nagyon különös körülmények között történt. Az ütközést követően a szerencsétlenésget okozó kamion vezetője eltűnt -tette hozzá Draskovic.

A vizsgálat még folyik. Nem hivatalos források a baleset körülményeiről szólva azt mondták, hogy a Draskovic testőreit és sógorát szállító személygépkocsi belerohant egy mellékutról a főútra beforduló teherautóba.
A Beta független hírügynökség úgy értesült, hogy Draskovic és felesége, Danica Draskovic könyebb sérüléseket szenvedett. Életét vesztette viszont Danica fivére, Veselin Boskovic és három testőr.

Az SPO legfrissebb közleménye szerint azonban Draskovic felesége nem abban az autóban utazott, amelyikben a férje. Az őt szállító gépkocsi elkerülte a balesetet, így Danica Draskovic az első jelentésekkel ellentétben nem sérült meg.

(MTI)

Korábban: