Több mint száz sérültje van a londoni vasúti szerencsétlenségnek

Huszonhat utas életét vesztette, és legkevesebb százhatvanan szenvedtek sérüléseket kedd reggel Londonban egy vasúti balesetben. Az első jelentések szerint a Great Western társaság Didcotból Londonba tartó gyorsvonata belerohant a Thames Link londoni helyiérdekű vasúttársaság zsúfolt szerelvényébe, amely a Londonba munkába igyekvőket szállította.

A szerencsétlenség után

Fotó: Dylan Martinez
A gyorsvonat számos kocsija kisiklott és felborult, egyes jelentések szerint ki is gyulladt. 12 tűzoltóautót és 15 mentőt vezényeltek azonnal a helyszínre, ahol 70 tűzoltó küzd a lángokkal.

A könnyebb sérültek közül legalább száz személyt kezelnek kisebb fokú égési sérülésekkel a baleset helyszínéhez közeli Sainsbury szupermarketben, amelyet a mentők ideiglenes kórházzá alakítottak át.
London egyik legnagyobb baleseti kórházát, a St. Mary's-t ugyanakkor azonnal készültségbe helyezték. A kórház tájékoztatása szerint több száz ember sérült meg a balesetben, közülük többen súlyosan.

Folyik a bennragadt utasok mentése a kisiklott kocsikból. Egy szemtanú elmondása szerint a bennragadtak között halálos áldozat is van.

(MTI)

Ajánló:

London egyik leghíresebb helyének története. (angolul)