Elhagyta a kórházat Borisz Jelcin

Borisz Jelcin orosz államfő hétfő reggel kiiratkozott a Kreml-kórházból – ahova szombaton került be influenzával és magas lázzal. A politikus a Moszkva melletti Gorki-9 rezidenciára vonult, hogy otthoni körülmények között folytassa a gyógykezelést.

Az államfő láztalan, s az orvosok úgy ítélik meg, hogy a további gyógyuláshoz nincs szüksége kórházi kezelésre, ehhez megfelelőek az otthoni feltételek is - közölte az elnök szóvivője Dmitrij Jakuskin.
A szóvivő azonban nem tudta megmondani, mennyi időre lesz szüksége a teljes felépüléshez Jelcinnek a háromnapos kórházi kezelést követően.

Jakuskin a múlt hét végén - még Jelcin kórházi kezelése előtt - jelezte, hogy az orosz elnök októberben szabadságot kíván kivenni. A szóvivő szerint ez a lehetőség változatlanul fennáll, de nem közölt további részleteket Jelcin szabadságterveiről.

Jelcin idén már többször került kórházba, az év elején a Kreml-kórházban kezelte "kiújult gyomorfekélyét", illetve felső légúti hurutját. Gerincbántalmai is kiújultak, kivizsgálásra kényszerült, s hetente fájdalomcsillapító kezelésekre szorul.

(MTI)

Ajánló:

(angolul)

Korábban:

(1999.10.10.)