Tűz pusztított egy ausztriai diszkóban

Feltehetően egy cigaretta okozott tüzet a felső-ausztriai St. Agatha település Joy nevű diszkójában. A legfrissebb adatok szerint 74 személy sebesült meg, köztük többen súlyosan.

A Vöröskereszt helyszínen lévő munkatársa úgy tudja, hogy legalább 70 személyt vittek összesen öt környező kórházba, többeket helyszíni elsősegély után hazaengedtek.
Mindazonáltal még nem világos, hányan sebesültek meg ténylegesen: a Vöröskereszt éjszaka még 38 főről beszélt, a gmundeni rendőrség pedig még hajnalban is 40-50 főben jelölte meg a sebesültek számát.

Az égési sérülést és füstmérgezést szenvedő fiatalok közül több állapota súlyos, de nem életveszélyes. Őket Gmunden, Bad Ischl és Vöcklabruck kórházaiba szállították.

A szórakozóhelyen egy úgynevezett styropor-partit tartottak. (Az ilyen partikon a Magyarországon hungarocell néven ismert műanyagból készült golyókat szórnak szanaszét. Állítólag egy ilyen golyó fogott tüzet.) Amikor a lángok felcsaptak, mintegy 200 fiatal tartózkodott a helyiségben.

A tűz miatt pánik tört ki a szórakozók között, és egymás hegyén-hátán tolongtak kifelé a szabadba. A rendőrség első vizsgálatai szerint a vészkijáratokkal is problémák voltak.

A tűzoltásban és a mentésben mintegy 100 ember, köztük 15 orvos vett részt. Riadóztatták a hadsereg két helikopterét is, de végül nem volt szükség a segítségükre.

(MTI)