Őrizetbe vettek két pakisztáni férfit, akik megerőszakoltak 25 gyermeket

Dzsaved Ikbál, a feltételezett sorozatgyilkos két barátja beismerte, hogy megerőszakoltak huszonöt gyermeket. Ugyanakkor azt tagadták, hogy megölték volna kis foglyaikat. Állításuk szerint a gyerekeket Dzsaved Ikbál ölte meg.

A pakisztáni rendőrség őrizetbe vett két személyt, akik szexuális viszonyt folytattak egy sorozatgyilkos száz gyermekáldozata közül huszonöttel. A hatóságok szerint Dzsaved Ikbál, a feltételezett sorozatgyilkos két barátja beismerte, hogy megerőszakoltak huszonöt gyermeket. Azt tagadták, hogy ők ölték meg a kis foglyaikat.

Ikbál a múlt héten a rendőrségnek küldött levélben vallotta be, hogy meggyilkolt száz gyermeket Lahorban. A gyanúsított által bérelt lakásban a rendőrök megtalálták a 7 és 16 év közötti áldozatok ruháit és a róluk készült fényképeket is. Ikbál egy háromszobás lakást bérelt Lahor nyomornegyedében, ahol a legszegényebb gyermekek az utcán próbálnak boldogulni.

A 40 éves volt vegyészmérnök az áldozatok holttestét savval telt vashordóba rejtette, hogy eltüntesse tettének nyomait. A gyilkosságok feltételezett elkövetőjét még nem sikerült elfogni. A pakisztáni kormány különleges vizsgálóbizottságot állított fel, hogy Ikbál nyomára bukkanjon. A siker érdekében őrizetbe vették Ikbál volt feleségét, fiát és lányát is, hátha így előcsalogathatják rejtekhelyéről. A gyanúsítottat október 18-án látták utoljára apja házában. Testvére elmondta: Ikbálnál akkor több ezer dollár volt.

(MTI)

Ajánló:

(angolul)