Brit orvosok új módszert találtak a HIV vírus megtalálására

A londoni kórház orvoscsoportja felfedezett egy olyan módszert, amellyel képesek megállapítani, hogy a HIV vírus mióta és hol van jelen a szervezetben.

Az AIDS kutatások legújabb eredménye az a módszer, amit brit tudósok fejlesztettek ki. Elméletük szerint a gyilkos vírus elrejtőzik a szervezetben, és ez a fő akadálya a hatékony kezelésnek.

A londoni Hammersmith kórház orvosai szerint az új "kör kísérlet" elvezethet olyan gyógyszerekhez, amelyek meggátolhatják az AIDS kialakulását. A HIV vírusnak az a képessége, hogy képes elrejtőzni és észrevétlen maradni olyan szervekben, mint az agy, szemek és a herék, megakadályozza a hatékony gyógyítást. A londoni kórház orvoscsoportja felfedezett egy HIV "hívókártyát", ami kimutatja, hogy a vírus mikortól kezdett rejtőzködni. A "hívókártya" kis köröket tartalmaz olyan anyagból, ami a fehérvérsejben is megtalálható. A vírus megtalálása és követése után kezelik a beteget, és így megelőzhető a betegség kiteljesedése.

A kísérletet vezető orvos szerint kétségtelenül jobban tudják kezelni majd a HIV fertőzötteket és új terápiák megtalálásában is reménykednek. Már alkalmaznak komplex kezeléseket a betegeken, de az AIDS ellenszerét még mindig nem ismerik.

(BBC)

Ajánló:

(angolul)