Gyilkolt a Burger King ajándéklabdája Miamiban

Megfulladt egy ajándékba kapott műanyaglabdától egy tizánhárom hónapos kislány Miamiban. A tragédiát a Burger King étterem által az ételek mellé osztogatott, kettészedhető műanyag gömb okozta. Az egyik labda rátapadt a kisgyerek arcára és megfojtotta. A társaság vezetői azonnal kivonták a forgalomból mind a 25 millió játékot.

Megfulladt egy tizenhárom hónapos kislány játék közben egy, a Burger King által osztogatott műanyaglabdától. Ezért a cég 25 millió műanyaglabdát vont ki a forgalomból az Egyesült Államokban.

A játékgömbök Pokémonokat rejtenek. A Burger King ötvenhét féle, különböző nevű műanyag és plüss játékot rakott a gömbökbe. A zsebszörnyeknek nevezett - japán gyártmányú videójátékokban szereplő figurákat - és az újévi üdvözlőlapokat nem minősítették életveszélyesnek, így ezek maradhatnak a gyerekeknél.

Kim Miller, a társaság szóvivője arra kérte a három évesnél fiatalabb gyerekek szüleit, hogy dobják ki a kis golyókat. A hét centi átmérőjű labdák azért lehetnek veszélyesek a kisgyerekekre, mert kettészedhetőek. Az egyik ilyen félgömb okozta a kisgyerek halálát. Rátapadt az arcára a műanyagdarab, amitől megfulladt.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

Korábban:

(1999. szeptember 9.)