Terrorveszély miatt nem lesz népünnepély Seattle-ben

Az amerikai-kanadai nyugati határszakasz nyugtalanító eseményei miatt Seattle polgármestere lefújta a szilveszter éjszakára tervezett nagyszabású köztéri népünnepélyt.

Paul Schell, az Egyesült Államok északnyugati partján fekvő Seattle polgármestere terrorista akció veszélyére hivatkozva lefújta a szilveszter éjszakára tervezett nagyszabású köztéri népünnepélyt. Az ünnepségen egyebek közt papírmasé figurákat égettek volna. A helyi hatóságok az amerikai-kanadai nyugati határszakasz nyugtalanító eseményei miatt döntöttek úgy, hogy törlik a rendezvényt.

Két héttel ezelőtt egy algériai férfi kocsijában robbanószerrel és időzítő szerkezettel a város közelében található amerikai-kanadai határszakaszon akart bejutni az Egyesült Államokba. Társának, akivel előzőleg együtt tartózkodott egy vancouveri motelben, feltételezhetően sikerült is elkerülnie az ellenőrzést.

Seattle más vonatkozásban is a figyelem középpontjába került a közelmúltban. November végén és december elején a városban tartották a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) miniszteri értekezletét, a tanácskozást heves utcai tüntetések, összetűzések kísérték. A rendőrségnek könnygázt is be kellett vetnie. A rendbontások után már akkor elhangzott, hogy Seattle-ben szilveszterkor is nehéz lesz biztosítani a közrendet.

(MTI)

Ajánló:

(angolul)

Korábban:

(1999. december 4.)