Újabb áldozatokat szedett az ítéletidő Nyugat-Európában

A Franciaország déli és nyugati részén hétfő este végigsöprő vihar tizenhárom ember halálát okozta. Észak-Spanyolországban öt ember életét oltotta ki az ítéletidő.

Az újabb áldozatokkal immár 52-re emelkedett azoknak a száma, akik életüket vesztették a vasárnap Észak-Franciaországot, majd az atlanti-óceáni francia partokat sújtó viharokban. A hétfő este kitört vihar áradásokat és jelentős anyagi károkat okozott Bordeaux térségében, Limousin és Poitou-Charente megyében - jelentették kedden hajnalban az érintett megyék hatóságai.

Dordogne térségében keddre virradóra a háztartások 95 százaléka - közel 400 ezer ember - elektromos áram nékül maradt. Számtalan fát kicsavart, tetőt, kéményt lesodort a vihar. A vasúti pályatestre dőlt fák és villanyoszlopok miatt megbénult a vasúti közlekedés, rengeteg utas rekedt a pályaudvarokon - írta az AFP.

Ugyanez a vihar Észak-Spanyolországban öt ember halálát okozta. Mintegy ötven ember sebesült meg a helyenként 160 kilométeres óránkénti sebességű széllökésektől kicsavart fák, elsodort pavilonok, felborított daruk miatt. Szünetel a forgalom Bilbao, Pamplona, Santander és San Sebastián légikikötőiben.

(MTI)

Korábban:

(1999. december 27.)