Csecsenföldön a csütörtöki harcokban harminc lázadót öltek meg a szövetségi erők, míg az orosz fél vesztesége két halott és három sebesült. Eközben az orosz migrációs szolgálat bejelentette: 70 ezer csecsen menekült visszatért Groznijba

Az orosz hadvezetés közleménye szerint a rossz időjárás ellenére a légierő az elmúlt 24 órában negyven bevetésben támadta Groznijt, Vegyeno körzetét és az arguni szorosban lévő célpontokat.
A tüzérség és a légierő két rádió-átjátszóállomást és három erődítményt semmisített meg. Groznijt és a déli hegyvidéket már több napja sűrű köd borítja, esik az eső, ami akadályozza a szövetségi erőket az aktívabb harci tevékenységben, a légi fölény kihasználásában. Ennek ellenére a vegyenói járásban három további falut zártak körbe az orosz erők.

Vlagyimir Kalamanov, az orosz migrációs hivatal vezetője pontos adatok említése nélkül kijelentette, hogy Ingusföldről a csecsen lakosság nagy mértékű visszaáramlása kezdődött meg. Naponta 1000-1500 fő hagyja el Ingusföldet, hogy visszatérjen Csecsenföldre. Az elsőként orosz ellenőrzés alá került területeken, Naurszkban, Cselkovszkiban és Nadtyerecsiben eddig közel 35 ezer menekültet fogadtak.

A háború kezdete óta mintegy 190 ezren menekültek Csecsenföldről a szomszédos Ingusföldre. A migrációs szolgálat vezetője úgy vélte, hogy a Csecsenfölddel határos orosz területekről hasonlóképpen megindult a menekültek visszatérése.

(MTI)