A csecsenek visszavonultak az elfoglalt falvakból

Visszavonultak kedden a csecsen fegyveresek a vasárnapi ellentámadásuk során elfoglalt településekről. A hét végi harcokban kétszázan vesztették életüket, főként civilek. A csecsenek által ideiglenesen elfoglalt két települést az oroszok rommá lőtték. Grigorij Javlinszkij, az orosz liberálisok vezetője elítélte a szövetséges csapatok akcióját.

Visszavonultak kedden a csecsen fegyveresek a vasárnapi ellentámadásuk során elfoglalt Sali és Argun településekről. Az orosz források szerint Saliban a hét végi harcokban kétszázan vesztették életüket, főként civilek.

Sali központja romokban hever: az orosz tüzérséget is bevetették a bekerített rendőri egységek felmentésére. Az orosz légierő kedden kora délutánig több mint negyven bevetésben támadta a csecsenföldi lázadók állásait

Groznijban és a déli hegyvidéken. Movladi Udugov, a csecsenek egyik szóvivője közölte, hogy a "csecsen kormányerők" kiürítették Vegyenót. Udugov szerint erre a polgári lakosság megoltalmazása miatt van szükség, mert az orosz tüzérségi és légicsapások valóságos romhalmazzá változtatták a települést.

A hét végi csecsen ellentámadás kapcsán Grigorij Javlinszkij, a liberális Jabloko párt vezetője - aki korábban tárgyalásos megoldást szorgalmazott - leszögezte: a csecsen problémának nincs katonai megoldása, Moszkva az előző csecsen háború hibáit ismétli meg, ahelyett hogy a politikai rendezés útjait keresné.

(MTI)