Az ukrán elnök kinevezte a miniszterelnök-helyettest és az agrárpolitikai minisztert

Leonyid Kucsma ukrán elnök Mihajlo Hlagyijt nevezte ki a Juscsenko-kormányban eddig betöltetlen miniszterelnök-helyettesi posztra. Az agrárpolitikai miniszter pedig Ivan Kirilenko lett.

Mihajlo Hlagyij Valerij Pusztovojenko kormányában 1999. január 14. óta miniszterelnök-helyettesi posztot töltött be, és Borisz Szupihanov nyári menesztése óta ő vezette az agráripari komplexum minisztériumát is - jelentette az Interfax-Ukraina hírügynökség az elnöki hivatal sajtóosztályára hivatkozva.
Mihajlo Hlagyij 1952-ben született, állatorvosi főiskolát végzett, a gazdasági tudományok kandidátusa.

Ivan Kirilenko 1956-ban született, a dnyepropetrovszki agrártudományi egyetemen végezte tanulmányait. Országgyűlési képviselő, a Haza nevű párt frakciójának tagja.

A december 15-én a közigazgatási reformról aláírt elnöki rendelet értelmében az új ukrán kormánynak húsz tagja van: a kormányfő, az első miniszterelnök-helyettes, három miniszterelnök-helyettes és tizenöt miniszter.
A kormány tagjainak többségét még december 30-án kinevezte az államfő, Viktor Juscsenko miniszterelnök javaslatára. Jelenleg három tárcavezetői poszt betöltetlen: az egészségügyi minisztérium, a rendkívüli helyzetek minisztériuma, valamint a környezetvédelmi és természeti erőforrások minisztériuma élén nincs még vezető.

(MTI)

Ajánló:

(angolul)