Egy önkéntes tűzoltó gyújtogatott Ausztriában

Elfogták azt a 16 éves önkéntes tűzoltót, aki 12 alkalommal gyújtogatott a felső-ausztriai St. Georgenben. Lebukása előtt egy étteremben rakott tüzet. Miután lángra lobbant a vendéglő, jelentette a tűzoltóknak, majd egyenruhába bújva saját maga is oltani sietett. Tetteit érzelmi és szexuális magányosságával magyarázta.

A 16 éves tanuló szabadidejében önkéntes tűzoltóként oltotta a korábban saját kezűleg gyújtott lángokat. A fiú saját bevallása szerint "érzelmileg és szexuálisan elhagyatott" volt, és ezért követte el tetteit. A kisvárosban október 31 óta 13 rejtélyes tűzeset jelentettek. Ebből a fiú 12 - t beismert.

A keddre virradó éjszaka egy, a hétfői pihenőnap miatt bezárt étteremben keletkezett két kisebb tűz, amelyet hamar észleltek, ezért háromnegyed óra alatt el tudták oltani. A kár ezúttal "csak" százezer schilling, de az összes tűzeset húszmilliós kárt okozott.

A rendőröknek feltűnt, hogy a gyújtogató nem erőszakkal jutott be az étterembe, így a ház lakóit hallgatták ki először. Kiderült: a tüzet az a fiatalember rakta, aki a házban lakik. A fiú miután felgyújtotta a vendéglőt, rögtön jelentette, majd egyenruhát öltött és sietett az önkéntes tűzoltókhoz.

Az elmúlt napokban éjszakánként hatalmas készültséggel és a legkorszerűbb eszközökkel figyelték a település minden zugát, és ennek költségei naponta 800 ezer schillingre rúgtak. Arról, hogy a fiatalkorú gyújtogató milyen büntetésre számíthat, nem érkezett jelentés.

(MTI)